Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Veneţia va impune o taxă de intrare şi plafon de vizitatori începând din aprilie 2024

24 noi. 2023,, 19:30   Externe
2064 0

Veneția se pregătește să introducă, începînd din aprilie 2024, o taxă de intrare zilnică și un plafon pentru accesul vizitatorilor pe celebrele sale canale, în cadrul unei inițiative considerate a fi prima de acest fel la nivel global, conform Reuters.

Această măsură are ca scop gestionarea afluxului de turiști în perioadele de vacanță de primăvară și în unele dintre weekend-urile de vară, cînd numărul vizitatorilor atinge cote maxime, au precizat autoritățile locale într-o conferință de presă organizată joi.

Primarul Luigi Brugnaro a subliniat că este prima dată cînd se implementează o astfel de schemă la nivel mondial, permițînd rezervarea întregului oraș. Restricțiile vor fi aplicate între orele 08:30 și 16:00, inițial pentru un total de 29 de zile, acoperind majoritatea weekend-urilor din perioada 25 aprilie pînă la jumătatea lunii iulie a anului viitor.

Turiștii vor trebui să-și rezerve online vizita și să plătească o taxă de 5 euro pentru a obține un cod QR, care va fi verificat la punctele de intrare în oraș și le va asigura accesul în zonele istorice ale Veneției. Restricțiile nu vor fi valabile pentru insulele mai mici din lagună, precum Murano, cunoscută pentru industria sa de sticlă.

Potrivit consilierului local Michele Zuin, rezidenții, cei născuți în Veneția, elevii, muncitorii și proprietarii de imobile în oraș vor fi exceptați de la plata taxei și de la obligativitatea de a face rezervare. Vizitatorii cu vîrsta sub 14 ani vor trebui să fie înregistrați, dar accesul lor va fi gratuit.


Încă de mult timp, turismul de masă și inundațiile au reprezentat o problemă pentru fragila localitate venetiană, cunoscută pentru canalele și siturile sale culturale. Primarul Luigi Brugnaro a subliniat că acest test va evalua impactul și efectele capacității de rezervare, menționînd că în prima fază, experimentul va implica pierderi financiare.

Se estimează că programul va implica costuri de 3 milioane de euro, generînd încasări de aproximativ 700.000 de euro

1
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?