Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Veneția luptă cu turismul excesiv

26 noi. 2023,, 03:01   Externe
1975 0

La sfîrșitul săptămînii, Veneția a stabilit regulile de reglementare a intrării turiștilor în oraș. Deocamdată, restricțiile sînt minime – vînzarea de bilete pentru cei care vin în excursie pentru o zi. Taxa de 5 euro va fi valabilă doar 29 de zile în timpul sezonul turistic de vară din 2024, a raportat Il Mondo.

Au fost selectate cîteva date, în care turiștii vor putea ajunge în centrul orașului de la 08:30 pînă la 16.00 doar în baza unui cod QR. Printre acestea – în perioada 25 aprilie-5 mai și în zilele de weekend în perioada mai-iulie. Toată lumea va trebui să se înregistreze pe platforma online, inclusiv acele categorii care sînt scutite de taxe. În primul rînd, pentru a facilita verificarea dreptului de intrare și, în al doilea rînd, pentru a ști exact numărul celor sosiți în Veneția. Care va fi limita la care biletele vor înceta să se vîndă, deocamdată nu se știe, relatează tourdom.

Există și cîteva întrebări tehnice. În special, înregistrarea este introdusă numai la datele de vîrf sau pentru totdeauna. Nu se cunoaște nici mecanismul de oferire a codurilor QR turiștilor care au rezervat hoteluri și au plătit deja o taxă turistică acolo. Este evident că este puțin probabil ca toți ceilalți beneficiari, inclusiv localnicii, să fie de acord să primească bilete unice în fiecare zi, chiar și gratuite. Dar mărimea amenzilor pentru încălcarea regulilor a fost deja făcută public – pînă la 300 de euro.

Problema turismului excesiv în Veneția a început să fie discutată încă înainte de pandemie. Businessul nu a vrut să piardă principalul venit, dar, pe de altă parte, a existat necesitatea de a controla cumva afluxul de oaspeți. S-a ajuns la un compromis cu privire la faptul că inovațiile sînt de natură experimentală. Potrivit primarului Luigi Brugnaro, acesta este "primul pas, nu o revoluție", iar autoritățile sînt gata să introducă prompt schimbări într-o zonă importantă pentru oraș.

1
0
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?