X 
Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

Un turist străin a provocat panică într-un restaurant din Lisabona după ce a comandat o grenadă

5 noi. 2023,, 01:00   Externe
3993 1

Un chelner din Lisabona a chemat poliția și a evacuat tot restaurantul la care lucra după ce un turist străin i-a cerut din greșeală o grenadă în loc de suc de rodie, potrivit ziarului portughez Correio da Manhã.

Un bărbat de 36 de ani a folosit o aplicație pe telefon care traduce cuvintele pentru a comanda o băutură într-un restaurant din Portugalia. Turistul era un azer cu cetățenie israeliană, dar care vorbește în primul rînd limba rusă, scrie Insider.

În rusă, cuvintele „rodie” și „grenadă” sînt aproape identice (granat/granata), ceea ce a dus la eroarea făcută de aplicație care a tradus greșit cuvîntul în limba portugheză. Mai mult, în ebraică, „rodie” și „grenadă” se pronunță la fel. Astfel, turistul azer a spus „granada” în loc de „romã”.

Chelnerul a evacuat toți clienții din restaurant și a chemat poliția, crezînd că bărbatul a amenințat că va arunca în aer localul, potrivit Diário de Notícias, care a citat o sursă din poliție.

Într-un videoclip publicat de Correio da Manhã se poate vedea un bărbat întins pe jos într-o parcare, în timp ce cinci polițiști înarmați se apropie de suspect. Poliția l-a reținut pe turistul azer și a verificat restaurantul.

Într-un final, turistul a fost eliberat după ce s-a descoperit că nu a fost vorba de un atac terorist. Aceasta nu este prima oară cînd un turist este arestat din greșeală. În iulie, un bărbat din Singapore a fost arestat după ce a fost acuzat pe nedrept că ar fi jefuit un turist german în timp ce își petrecea vacanța în Thailanda.

Hotelul și-a cerut mai apoi scuze și i-a oferit vouchere pentru hotel drept compensație. Un turist britanic a spus în luna noiembrie a anului trecut că a fost arestat în timp ce era în vacanță în Spania după ce a fost confundat cu un fugar care avea același nume.


A fost eliberat după ce amprentele sale au dovedit că nu este infractorul căutat de poliție.

7
9
1
3
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?