Transnistria stiri: 1362
Eurovision stiri: 499

Un havuz nou de 1,8 milioane de euro a fost desemnat drept cel mai urît din Europa

30 noi. 2023,, 05:00   Externe
2187 0

Noul havuz din orașul austriac Viena a fost desemnat ca fiind cel mai urît havuzdin Europa și, posibil, din lume, în ciuda faptului că a costat 1,8 milioane de euro.

Despre aceasta scrie Oddity Central.

Creat de grupul de artă avangardistă vieneză Gelitin, cel mai nou havuz din capitala austriacă a fost comandat de autoritățile locale pentru a marca cea de-a 150-a aniversare a sistemului modern de apă din Viena, care a alimentat orașul cu apă proaspătă din izvoarele din pădurile verzi ale Alpilor și a contribuit la eradicarea epidemiilor.


Designul noului monument pare să simbolizeze "responsabilitatea publică pentru apă" și, deși a cîștigat încrederea juriului, havuzul nu a fost pe placul publicului larg, mai ales avînd în vedere prețul său astronomic.


Dezvelit la 24 octombrie în prezența președintelui austriac Alexander Van der Bellen, cel mai nou havuz "WirWasser" din Viena a stîrnit rapid critici masive pe site-urile de socializare, cum ar fi X (fostul Twitter), mulți spunînd că este cel mai urît havuz pe care l-au văzut vreodată, iar alții mergînd pînă la a spune că acesta dăunează imaginii Vienei.În ciuda criticilor, guvernul local, condus de primarul socialist Michael Ludwig, insistă că designul "neobișnuit, inspirat din realitate" al havuzului artistic transmite un "sentiment de unitate" esențial. Și, deși au fost acuzați că au cheltuit prea mult pentru construcția obiectului, oficialii spun că au redus de fapt prețul de la 2,1 milioane de euro.


"Acest nou havuz arată ca și cum ar fi fost creat de un copil de cinci ani", a scris un utilizator X. "Ce zi tristă pentru Viena. Mulți artiști adevărați ar fi putut realiza mult mai mult și cu mult mai puțini bani. Unde este romantismul, moștenirea, spiritul, istoria? Au adus un omagiu desenului executat de clasa I de la pictură?" a întrebat în glumă altcineva.

2
4
0
2
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?