Eurovision stiri: 496
Transnistria stiri: 1340

Un bărbat a supraviețuit unui naufragiu în Marea Caraibelor

19 ian. 2023,, 23:30   Externe
1950 0

Un naufragiat în Marea Caraibelor a supravieţuit timp de 24 de zile hrănindu-se doar cu ketchup înainte de a fi salvat din apele columbiene, a anunţat autoritatea navală a acestei ţări, transmite ProTV.ro.

„Nu aveam nimic de mîncare, doar o sticlă de ketchup, usturoi pudră şi nişte Maggi (cuburi de bulion). Am amestecat totul cu apă pentru a supravieţui timp de circa 24 de zile”, a povestit Elvis Francois, un locuitor din Dominica în vîrstă de 47 de ani, într-o înregistrare difuzată de marina columbiană.

Supravieţuitorul scrisese cuvîntul „help” („ajutor”) pe coca velierului său, pe care a fost găsit, la circa 220 de kilometri nord-vest de Puerto Bolivar, în departamentul nordic La Guajira.

„Pe 15 ianuarie, am văzut trecînd un avion. Aveam o oglindă şi am început să trimit semnale cu reflexia soarelui, iar cînd l-am văzut trecînd de două ori, am înţeles că mă văzuseră”, a explicat el.

Marina columbiană i-a sărit rapid în ajutor cu sprijinul unei nave comerciale, informează AFP, citată de Agerpres.


În luna decembrie, în timp ce bărbatul repara un velier în faţa unui port din Saint Martin, o insulă din nord-estul Caraibelor, a fost „măturat în larg” din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, potrivit unui comunicat al marinei.

„Neavînd cunoştinţe de navigaţie, era pierdut şi dezorientat pe mare, iar eforturile sale de a manevra nava şi echipamentele aflate la bord au fost inutile”, a adăugat aceeaşi sursă.

În mai multe rînduri bărbatul a încercat să dea telefoane, dar fără succes, din cauza lipsei unei reţele.

„Nu puteam face altceva decît să stau şi să aştept (…) 24 de zile departe de uscat, fără să vorbesc cu nimeni, fără să ştiu ce să fac sau unde mă aflu. A fost greu, în unele momente mi-am pierdut speranţa, m-am gîndit la familia mea”, a povestit el.

El a fost predat autorităţilor de imigrare pentru a fi aranjată întoarcerea sa în Dominica.

2
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?