X 
Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

TikTok-ul, interzis într-un stat din SUA

19 mai. 2023,, 00:00   Externe
3276 0

Guvernatorul din Montana a semnat legea, care interzice TikTok-ul pe teritoriul acestui stat din SUA, marcînd începutul unei bătălii legale, care se va întinde, probabil, pînă la Washington, unde Congresul ia în considerare interzicerea acestei aplicaţii populare la nivel naţional.

TikTok este deţinut de grupul chinez ByteDance, iar mulţi parlamentari americani cred că platforma video vizionată de 150 de milioane de americani permite Beijingului să spioneze utilizatorii, acuzaţii pe care aplicaţia le-a negat întotdeauna.

Parlamentul din Montana adoptase la mijlocul lunii aprilie un text care cerea magazinelor de aplicaţii mobile (Apple şi Google) să nu mai distribuie TikTok începînd cu 1 ianuarie 2024.

Companiile vizate riscă amenzi de 10.000 de dolari pe zi pentru fiecare încălcare.

Această lege „încalcă drepturile cetăţenilor din Montana" în ceea ce priveşte libertatea de exprimare, a reacţionat miercuri o purtătoare de cuvînt a TikTok, referindu-se la primul amendament al Constituţiei americane, transmite spotmedia.ro.


Aleşii din Montana mai acuză TikTok de efecte adverse asupra sănătăţii celor mai tineri.

Legea ar urma să fie invalidată, dacă TikTok va fi achiziţionat de o companie americană (sau o ţară care nu este inamică a Statelor Unite). Casa Albă a sfătuit TikTok să caute acest tip de soluţie.

Administraţia preşedintelui Joe Biden discută cu Congresul despre mai multe proiecte de lege ce vizează interzicerea aplicaţiei, în contextul în care ordine similare, emise de predecesorul său, Donald Trump, eşuaseră.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?