Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

The Guardian: Regele Carol al III-lea al Marii Britanii folosea banii persoanelor decedate

25 noi. 2023,, 15:40   Externe
7647 0

Regele Marii Britanii, Carol al III-lea, a folosit banii oamenilor care au murit fără testament sau nu au avut rude apropiate pentru a le îmbunătăți imobilele, susține ziarul Guardian, cu referire la documente care au ajuns în mîinile jurnaliștilor.

Investigația publicației a dezvăluit că acest lucru a fost posibil datorită unui obicei care era în vigoare în nord-vestul Regatului Unit încă din perioada feudală: bunurile persoanelor care nu au lăsat niciun testament sau nu au moștenitori (se numesc bona vacantia) trec la rege prin intermediul Ducatului Lancaster. Acest lucru se referă la persoanele care sînt înregistrate oficial în ducatul Lancashire: în prezent, zona include Lancashire, precum și părți din Merseyside, Greater Manchester, Cheshire și Cumbria. În alte regiuni din Anglia și Țara Galilor, acești bani sînt transferați în trezorerie, care îi cheltuiește apoi pentru nevoile statului, relatează haqqin.az.

Jurnaliștii au estimat că aceste pămînturi, precum și Cornwall, le-au adus în ultimii 70 de ani lui Carol al III-lea și reginei Elisabeta a II-a aproximativ 1,2 miliarde de lire sterline. În același timp, însuși Charles a spus că aceste fonduri au fost folosite în scopuri caritabile. În acest an, el a primit 26 de milioane de lire sterline de la Ducatul Lancaster.

După cum a precizat surse din Ducatul Lancaster, după moartea reginei Elisabeta a II-a, regele a continuat practica de a folosi fondurile persoanelor decedate pentru "a restaura și repara clădirile deținute pentru a le proteja și conserva pentru generațiile viitoare".

The Guardian a aflat că o parte din bona vacantia, într-adevăr, este folosită în scopuri caritabile, dar numai o mică parte. Restul banilor erau folosiți pentru a îmbunătăți proprietățile deținute personal de rege, pe care acesta le dă în chirie pentru un profit suplimentar. Printre aceste proprietăți se numără o fostă benzinărie, mai multe townhouse și cabane, case de vacanță, clădiri agricole și hambare, precum și o încăpere pentru vînătoarea de fazani și potîrnichi. Aceste clădiri au primit acoperișuri noi, ferestre cu geamuri duble și multe altele. În plus, jurnaliștii au menționat că în documente se menționează și renovarea completă a unei ferme vechi din Yorkshire, care a fost transformată între timp în locuințe de lux.


Jurnaliștii au obținut informații potrivit cărora banii a zeci de persoane decedate au ajuns la rege. Unii dintre prietenii și cunoscuții acestor persoane, după ce au aflat că banii au ajuns la rege, au fost indignați și au calificat această practică drept "dezgustătoare" și "lipsită de etică".
Palatul Buckingham a refuzat să comenteze situația pentru jurnaliști.

2
2
0
4
19

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?