X 
Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1342

Suedia plănuiește cea mai mare reformă a Educației

11 noi. 2023,, 12:15   Externe
3084 0

Autoritățile suedeze au anunțat intenția de a pune la cale cea mai mare reformă a domeniului Educației din ultimii 30 de ani.

În Suedia, din anii 90, au apărut așa numitele "friskolor", școli private finanțate din bani publici și pentru o perioadă au pus această țară în vîrful topurilor care evaluează performananțele elevilor.

Cu toate acestea un raport al celui mai mare sindicat al profesorilor din Suedia a avertizat despre consecințele negative asociate cu transformarea școlilor în societăți comerciale care tratează elevii drept clienți și care limitează resursele care ajung la aceștia. "Societățile pe acțiuni nu sînt o soluție durabilă pe termen lung pentru a desfășura activități școlare", au transmis sindicaliștii, notează Noi.md cu referire la observatornews.ro.

Lotta Edholm, o politiciană care a fost numită la conducerea ministerului Educației a lansat o anchetă asupra sistemului de școli private finanțate din bani publici și planurile de a reforma cu totul domeniul pe care îl conduce.

"Există mii de friskolor, "școli independente", dar sînt cunoscute în mod popular sub numele de "școli gratuite" – în Suedia, majoritatea în orașe. Aproximativ 15% din toți școlarii primari, copii între șase și 16 ani, și 30% din toți elevii din învățămîntul gimnazial superior, 16-19 ani, merg la astfel de școli", a spus Edholm.


2
2
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?