X 
Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1342

Suedia, despre extinderiea spațiului Schengen

5 dec. 2023,, 16:00   Externe
5640 0

Ministrul suedez pentru migrație a declarat că țara sa are îngrijorări în ceea ce privește capacitatea țărilor UE de a controla migrația și de a-și apăra granițele externe. Anunțul vine în contextul în care alte două țări, Austria și Olanda, blochează extinderea Schengen cu România și Bulgaria.

„Vorbim despre o extindere a Spațiului Schengen, dar înainte trebuie reformat sistemul în sine. Europa trebuie să fie și ea pregătită. Este un sentiment al urgenței, dar toată lumea știe că este un moment crucial. Nu trebuie reformat doar sistemul de migrație, ci și sistemul Schengen”, a spus Maria Stenergard, ministrul suedez pentru migrație.

„Trebuie să preluăm controlul asupra migrației, cu granițe solide, astfel încît să putem face distincția dintre cei care fug de război și persecuție și care au nevoie de ajutor în UE și cei care nu fug de război și persecuție și nu au dreptul să intre în UE. În plus, avem nevoie de o mai mare solidaritate între statele UE”, a adăugat ea, notează Noi.md cu referire la libertatea.ro.

Pe 8 decembrie 2022, Austria a blocat aderarea României la Schengen, aducînd drept argument criza migranților. Olanda a votat împotriva admiterii Bulgariei, care a fost însă cuplată cu România, cele două țări fiind evaluate împreună.

5
0
0
2
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?