Transnistria stiri: 1314
Eurovision stiri: 494

Spania va restricționa zborurile pe distanțe scurte

3 noi. 2023,, 21:30   Externe
1717 0

Acordul de coaliție al Partidului Socialist al Muncitorilor al premierului spaniol Pedro Sanchez cu partidul de extremă stînga Sumar include o promisiune de limitare a zborurilor pe distanțe scurte în interiorul țării.

Despre acest lucru, după cum scrie "Adevărul european", relatează publicația Politico.

Ideea include anularea zborurilor interne în cazul în care există o alternativă la călătoria pe calea ferată, care durează mai puțin de două ore și jumătate.

Campania urmărește eliminarea zborurilor din orașe precum Barcelona, Valencia, Alicante și Sevilla către Madrid. Aceste rute sînt deservite în prezent de Iberia, Vueling și Air Europa.

Pentru alte zboruri interne, cum ar fi Barcelona-Sevilla, călătoria cu trenul durează mai mult de cinci ore, ceea ce înseamnă că nu vor fi afectate de aceste planuri.


Organizațiile neguvernamentale și participanții la campanii sînt îngrijorați de faptul că eforturile Spaniei vor fi la fel de ineficiente ca și cele ale Franței de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră pe zborurile pe distanțe scurte.

Decizia franceză a fost aprobată anul trecut, dar se aplică doar la trei rute: zborurile între aeroportul Paris-Orly și Bordeaux, Nantes și Lyon. Comisia Europeană a declarat că astfel de reguli pot intra în vigoare doar dacă există alternative feroviare reale pentru aceeași rută, ceea ce înseamnă mai multe servicii directe dus-întors în fiecare zi.

Partidele din coaliția din Spania au termen pînă la 27 noiembrie pentru a forma un guvern. Cu o zi înainte, partidul lui Sanchez, în încercarea de a păstra puterea, a ajuns la un acord cu separatiștii din Catalonia privind o amnistie pentru cei implicați în tentativa de secesiune din 2017.

Mii de persoane au protestat anterior la Madrid împotriva planurilor de amnistie ale separatiștilor catalani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?