X 
Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

Sondaj: Donald Trump l-ar învinge pe Joe Biden la alegerile prezidențiale din SUA

8 noi. 2023,, 14:45   Externe
2122 0

Donald Trump l-ar învinge pe Joe Biden la alegerile prezidențiale din SUA, conform datelor unui sondaj de opinie comandat de CNN.

În acest moment, Donald Trump se află cu patru procente înaintea lui Biden: astfel, Trump ar obține 49% din voturi, în vreme ce actualul președinte al SUA, Joe Biden, ar obține doar 45%.

Datele sondajului mai arată că Joe Biden este „cu mult mai puțin popular” în preferințele electoratului decît Partidul Democrat.

CNN arată că rezultatele sondajului scot în evidență provocările pe care Biden le are de înfruntat la alegerile prezidențiale americane din 2024. Astfel, rezultatele cercetării electorale arată că o nouă candidatură a lui Joe Biden pentru un al doilea mandat la președinția SUA, ar fi lipsită de logică, în condițiile în care Biden va împlini 81 de ani la sfîrșitul lunii noiembrie. Asta înseamnă că la alegerile din 2024, Biden ar avea 82 de ani și - în cazul în care va cîștiga un nou mandat - va avea 86 de ani la finalul său.

Totodată, actualul președinte al SUA continuă să piardă tot mai mult din voturile electoratului tînăr și minorităților. Cel mai grav pentru Biden: doar un sfert din publicul american „crede” că actualul președinte mai are „energia și claritatea” pentru a mai fi președinte al Statelor Unite. Comparativ, 53% din electorat crede că Trump dispune de aceste calități. Iar veștile proaste pentru Biden nu se opresc aici: acesta nu e bine văzut chiar în interiorul partidului său: doar jumătate dintre democrați cred că Biden mai dispune de energie pentru un nou mandat.


„Vîrsta, tragediile personale și povara funcției l-au transformat într-un personaj de nerecunoscut, comparativ cu imaginea pe care senatorul (Biden) o avea în urmă cu 15 ani”, notează CNN. De asemenea, conform unui alt sondaj, comandat de New York Times, Donald Trump conduce în preferințele electoratului inclusiv în majoritatea „statelor-cheie” din SUA. În plus, în cadrul Partidului Democrat nu există în prezent un contracandidat capabil să i se opună lui Biden.

În aceste condiții, americanii se află în fața unei veritabile dileme: vor alege un președinte, în persoana lui Joe Biden, despre care doar 25% din ei îl cred capabil să continue, sau îl votează pe Donald Trump?

5
2
0
2
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?