X 
Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1341

Slovacia va prelungi interdicția privind importurile de produse agricole din Ucraina

29 noi. 2023,, 19:15   Externe
1722 0

Guvernul slovac a decis miercuri, 29 noiembrie, să prelungească interdicția privind importurile de produse agricole din Ucraina și să înăsprească regulile de tranzit.

Despre aceasta relatează RBC-Ucraina cu referire la Novinky.cz.

Pe lîngă grîu, porumb, semințe de rapiță și semințe de floarea-soarelui, interdicția va fi extinsă și la importurile de miere, zahăr, malț și soia.

Potrivit unei propuneri a ministrului polonez al agriculturii, Richard Takacs, tranzitul tuturor produselor agricole și alimentare din Ucraina va fi supus închiderii vamale. În practică, acest lucru înseamnă că transporturile vor fi sigilate.

Ministerul Agriculturii a precizat în propunere că măsurile sînt necesare, inclusiv din cauza lipsei unei decizii paneuropene privind mărfurile ucrainene.


Reamintim că, la 15 septembrie, Comisia Europeană a ridicat interdicția privind importurile de produse agricole ucrainene în cinci țări vecine Ucrainei. Cu toate acestea, Polonia, Ungaria și Slovacia au introdus interdicții unilaterale la nivel de stat.

Ca răspuns, Ucraina a intentat procese la Organizația Mondială a Comerțului.

În același timp, Ucraina și Polonia și-au exprimat încrederea că statele vor reuși să găsească o soluție care să convină ambelor părți.

În special, premierul Denis Șmigal a declarat că Ucraina a introdus un nou mecanism pentru exportul de cereale către țările vecine.

Ministrul polonez al agriculturii, Robert Telus, a declarat recent că Polonia ar putea transfera controlul asupra exporturilor de cereale ucrainene către Germania și Lituania.

6
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?