Transnistria stiri: 1322
Eurovision stiri: 494

Sistem de transport cu levitație magnetică, testat cu succes în China

6 apr. 2023,, 21:30   Externe
3778 0

China a finalizat cu succes primul test al unui sistem de transport cu levitație magnetică dezvoltat autonom, folosind tehnologia supraconductorilor de înaltă temperatură (HTSC).

Acest lucru a fost anunțat de dezvoltatorul său - CRRC Changchun Railway Vehicles Co., Ltd., cu sediul în provincia Jilin / nord-estul Chinei /.

Sistemul de transport menționat este compus din vehicule, șine, sursă de alimentare cu energie de tracțiune și alte subsisteme și este, de asemenea, potrivit pentru scenarii de aplicare în conducte de mare viteză, de viteză ultra-înaltă și cu vid redus.

Un vehicul care funcționează în acest sistem poate atinge viteze de peste 600 km/h.

În viitor, un astfel de sistem poate deveni o alternativă importantă la transportul rapid între mega-orașe și inelele economice dezvoltate.


CRRC Changchun Railway Vehicles cercetează, dezvoltă și produce trenuri maglev încă de la începutul anilor 1990.

În ultimii ani, compania a construit o linie de testare a vehiculelor cu levitație magnetică de 200 de metri folosind tehnologia HTS, HTS magnetic la bord dezvoltat independent care poate funcționa complet fără electricitate, precum și prototipuri de vehicule maglev și șine nemagnetice de înaltă rezistență.

2
2
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?