X 
Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Serbia va primi gaze din Azerbaidjan

15 noi. 2023,, 17:15   Externe
2475 0

Serbia, care depinde de livrările de gaze rusești, a semnat documente privind achiziționarea de gaze din Azerbaidjan.

Potrivit Adevărului European, acest lucru a fost anunțat de ministrul azer al Energiei , Parviz Shahbazov, pe Twitter (X).

Potrivit acestuia, documentele de importanță strategică privind cooperarea în domeniul gazelor naturale între cele două țări au fost semnate în timpul unei întîlniri cu omologul său sîrb Dubravka Djedovic Handanovic.

"Ca urmare a livrărilor de gaze naturale de pînă la 400 de milioane de metri cubi pe an, Serbia va deveni noul partener al Azerbaidjanului în diversificarea pieței de gaze naturale din Europa", a declarat Shahbazov, adăugînd că rolul Azerbaidjanului în securitatea energetică devine din ce în ce mai puternic.

Anterior, ministrul sîrb al Integrării Europene, Tanja Miscevic, vorbind despre refuzul Belgradului de a impune sancțiuni împotriva Rusiei, a subliniat că țara sa ar putea pierde foarte mult din cauza acestora, în special din cauza dependenței de gazul rusesc.


S-a relatat că Serbia intenționează să cumpere gaze din Azerbaidjan în 2023, după finalizarea interconectorului către Bulgaria.

2
0
0
4
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?