X 
Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

Seceta severă din Spania impune restricții de apă

24 noi. 2023,, 09:14   Externe
2218 0

Catalonia a declarat stare premergătoare urgenței, din cauza lipsei de apă. Este cea mai severă secetă din ultimii 100 de ani. Autoritățile au anunțat că de săptămînă viitoare vor intra în vigoare noi restricții în consumul de apă.

Șase milioane de persoane, inclusiv din zona metropolitană a Barcelonei și Girona​ vor suferi restricții. Locuitorii vor putea consuma doar 210 litri de apă de persoană pe lună, adică echivalentul a două dușuri de cîte 5 minute sau 4 mașini de spălat rufe pe lună.

Restricțiile au fost aplicate pentru 202 municipii care se alimentează din sistemul TER LLobregat, iar acolo unde se va depăși consumul de 210 litri de persoană, autoritățile au dat ordin pentru reducerea presiunii. Nu doar apa din locuințe va fi restrictionata ci și în localurile comerciale și spațiile publice.

David Mscort, consilier pentru Acţiune Climatică în Guvernul din Catalonia: Este interzisă irigarea grădinilor și a spațiilor verzi publice și private din toate aceste zone, singura excepție sînt terenurile sportive pentru competiții și vom restricționa de la 450 de metri cubi per hectar, lunar, la 200.

Autoritățile din Catalonia fac apel la populație să reducă consumul de apă pentru ca putina cantitate rămasă în rezerve să ajungă cît mai mult. În acest moment acumulările de apă sînt între 18 și 24 % din capacitate.

0
0
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?