X 
Transnistria stiri: 1324
Eurovision stiri: 494

Rusia livrează masiv gaze către China

27 noi. 2023,, 14:00   Externe
2499 0

Gazprom a crescut livrările sale către China, atingînd un maxim istoric. Cel mai mare producător mondial de gaze a anunțat că livrările au atins un nou prag pe fondul creşterii cererii.

Cantitățile de livrări ale Chinese National Petroleum Corp au depăşit obligaţiile contractuale ale gigantului rus în data de 23 noiembrie, a precizat producătorul rus.

„Gazprom a furnizat toate volumele solicitate şi a stabilit un nou record pentru livrările zilnice de gaze către China”, a anunţat grupul rus, notează Noi.md cu referire la capital.ro.

În octombrie, Gazprom şi CNPC au semnat un act adiţional la contractul lor. El prevede livrări suplimentare de gaze pe parcursul anului 2023.

Rusia intenţionează în 2024 să exporte 30 de miliarde de metri cubi de gaze către Beijing. Și, eventual, să majoreze cantitatea pînă la 38 de miliarde de metri cubi pe an.


Gazprom susţine că livrările sale de gaze naturale prin conductă către China se apropie de livrările sale istorice către Europa. În 2020, gigantul rus a vîndut aproximativ 120 de miliarde de metri cubi de gaze către Europa Occidentală.

5
0
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?