X 
Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Record istoric pentru aur

4 dec. 2023,, 14:30   Externe
2423 0

Prețul aurului a depășit 2.100 de dolari pe uncie, ceea ce reprezintă un record.

Potrivit AFP, la deschiderea ședinței de tranzacționare, costul metalului a ajuns la 2.135,39 dolari, depășind precedentul maxim istoric stabilit în 2020, în timpul pandemiei.

După cum precizează agenția, interesul comercianților pentru lingourile de aur a crescut în rîndul traderilor pe fondul războiului dintre Israel și Hamas.

Un alt factor numit AFP ar fi încetinirea inflației, care a dus la speculații că Sistemul Rezervei Federale (FRS) ar putea reduce ratele. Această opinie a prins contur după ce președintele Fed, Jerome Powell, a declarat la 1 decembrie că ratele dobînzilor se află "în teritoriu restrictiv" și acest lucru "a stîrnit speranțe că Fed ar putea începe în curînd să le reducă".

La sfîrșitul lunii noiembrie, cotațiile aurului pe piața mondială au depășit 2050 de dolari pe uncia troy, reînnoind astfel un maxim al ultimelor șapte luni. Analiștii consideră că majorarea în continuare a cotațiilor metalului nu va fi semnificativă și nu exclud o scădere a prețurilor pînă la sfîrșitul anului la 1,9 mii de dolari.

2
0
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?