X 
Eurovision stiri: 490
Transnistria stiri: 1302

Putin a avut o întîlnire cu Orban la Beijing

17 oct. 2023,, 18:45   Externe
1914 0

Președintele rus Vladimir Putin a avut o întrevedere cu premierul ungar Viktor Orban în marja forumului "O centură, un drum" desfășurat la Beijing.

"În pofida faptului că în condițiile geopolitice actuale posibilitățile de menținere a contactelor și de dezvoltare a relațiilor sînt foarte limitate, totuși, nu poate fi decît o satisfacție faptul că relațiile noastre cu multe țări din Europa sînt păstrate și se dezvoltă. Una dintre aceste țări este Ungaria", a declarat președintele rus la începutul reuniunii.

Putin și Orban s-au întîlnit ultima dată la 1 februarie 2022, cînd liderul ungar s-a aflat în vizită la Moscova. Precedenta conversație telefonică, despre care s-a raportat oficial la Kremlin, a avut loc la 6 aprilie anul trecut.

Șase luni mai tîrziu, în septembrie, Orban a vizitat Moscova pentru a-și lua rămas bun de la președintele sovietic Mihail Gorbaciov, care a murit la vîrsta de 92 de ani. Liderii nu s-au întîlnit în timpul acelei vizite. Cu toate acestea, după cum a relatat ulterior premierul ungar, cei doi au discutat la telefon.

Acum, Putin și Orban se întîlnesc la Beijing, în marja forumului "O centură, un drum". Liderul rus are programate aici o serie de alte contacte bilaterale.

15
2
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?