Transnistria stiri: 1363
Eurovision stiri: 499

Prim-miniștrii spaniol și belgian pleacă în Orientul Mijlociu pentru discuții privind soluționarea conflictului

21 noi. 2023,, 15:30   Externe
1904 0

Premierul spaniol Pedro Sanchez și omologul său belgian Alexander de Croo se vor deplasa joi în Orientul Mijlociu pentru discuții cu omologul lor israelian Benjamin Netanyahu și cu președintele Autorității Naționale Palestiniene Mahmoud Abbas.

Acest lucru, potrivit "Adevărului European", a fost raportat de publicația Euractiv.

Spania deține în prezent președinția Consiliului UE, iar anul viitor președinția va fi preluată de Belgia.

Astfel, reprezentînd "președinția dublă a UE", cei doi prim-miniștri se vor întîlni separat cu premierul Israelului și cu președintele Autorității Naționale Palestiniene.

Aceștia vor purta discuții privind situația umanitară și politică, încercînd să "promoveze în mod activ detensionarea situației și o potențială soluționare politică din partea UE", a declarat de Croo.


Atît Sanchez, cît și de Croo susțin apelul pentru armistițiul umanitar în Fîșia Gaza.

Vorbind despre formarea Palestinei, Sanchez a subliniat că "vom lucra în Europa și în Spania pentru recunoașterea statului palestinian".

Partenerul junior de coaliție de stînga al lui Sanchez, partidul Sumar, a inclus recunoașterea unui stat palestinian ca o condiție prealabilă pentru orice acord de formare a unui guvern în octombrie.

Doar nouă dintre cele 27 de state membre ale UE recunosc statul Palestina, inclusiv Spania și Belgia.

De Croo a criticat atacurile Israelului asupra Gazei în timpul unui eveniment organizat la Bruxelles la 7 noiembrie, afirmînd că acestea "nu mai sînt proporționale".

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?