Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

Preţurile petrolului au atins cele mai reduse niveluri din iulie încoace

7 dec. 2023,, 08:30   Externe
2529 0

Preţurile petrolului au scăzut miercuri cu 4% şi au atins cele mai reduse niveluri din iunie, deoarece o creştere peste aşteptări a stocurilor de benzină din SUA a accentuat îngrijorările legate de cererea de combustibil.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 2,81 dolari, sau cu 3,5%, pînă la 74,39 dolari pe baril. Contractele futures pentru ţiţeiul american WTI au coborît cu 2,74 dolari, sau cu 3,8%, la 69,58 dolari pe baril.

”Are loc o distrugere a cererii pentru combustibili. Piaţa este mai concentrată pe cerere decît pe ofertă în acest moment”, a declarat Dennis Kissler, vicepreşedinte senior de tranzacţionare la BOK Financial, notează Noi.md cu referire la news.ro.

Stocurile americane de ţiţei au scăzut cu 4,6 milioane de barili, depăşind cu mult scăderea de 1,4 milioane de barili pe care o aşteptau analiştii.

Cotaţia petrolului Brent a scăzut sub 75 de dolari pe baril pentru prima dată de la începutul lunii iulie. Ţiţeiul american a scăzut sub 70 de dolari pentru prima dată din iulie.


În SUA, o scădere a exporturilor a determinat creşterea deficitului comercial în octombrie, ceea ce ar putea frîna creşterea economică în trimestrul al patrulea.

5
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?