X 
Transnistria stiri: 1362
Eurovision stiri: 499

Prețul mondial la zahăr a atins cel mai ridicat nivel din ultimii ani

6 oct. 2023,, 23:00   Externe
2214 0

Prețul mondial al zahărului a atins în septembrie cel mai ridicat nivel din ultimii 13 ani, din cauza îngrijorărilor legate de impactul fenomenului El Niño asupra recoltelor din Thailanda și India, a anunțat Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO).

Indicele prețului zahărului calculat de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură a urcat cu 9,8% pe parcursul unei luni.

Această creștere „se datorează, în principal, temerilor din ce în ce mai mari legate de o restrîngere a ofertei mondiale în următorul an de comercializare (2023-2024)”, explică agenția în raportul său lunar, notează Noi.md cu referire la g4media.ro.

Primele estimări indică o scădere a producției în Thailanda și în India, doi mari producători, din cauza fenomenului meteorologic El Niño, precizează FAO.

În general, prețurile mondiale la alimente s-au stabilizat în septembrie, scăderile prețurilor la uleiuri (-3,9%), produse lactate (-2,3%) și carne (-1%) compensînd creșterile prețurilor la zahăr și porumb, a mai anunțat FAO.


0
2
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?