X 
Transnistria stiri: 1358
Eurovision stiri: 499

Premierul Portugaliei demisionează din cauza unei anchete privind corupția

7 noi. 2023,, 21:15   Externe
2056 0

Prim-ministrul Portugaliei, António Costa, și-a prezentat demisia președintelui Portugaliei după o serie de percheziții la reședința sa și la alte ministere, în cadrul unei anchete privind încălcări comise în acordarea de concesiuni pentru dezvoltarea zăcămintelor de litiu și a proiectelor de hidrogen verde.

Această informație este prezentată de "Adevărul European" cu referire la Publico.

"I-am cerut demisia președintelui Republicii", a declarat Costa în intervenția sa, fără a preciza dacă aceasta a fost acceptată.

El a mai adăugat că are încredere deplină în justiție și în modul în care aceasta funcționează.

Potrivit procuraturii, Costa va fi investigat în mod independent de către Curtea Supremă, cea mai înaltă instanță care are puterea de a investiga înalți funcționari de stat.


Biroul a precizat că, în timpul anchetei împotriva membrilor guvernului și a oamenilor de afaceri implicați în cazul legat de exploatarea minieră a litiului din Montalegre, "a devenit cunoscut faptul că suspecții au folosit numele și autoritatea premierului, precum și intervenția acestuia pentru a debloca procedurile în contextul menționat anterior", a relatat CNN Portugal.

În cauză este vorba despre acordul care a garantat Lusorecursos exploatarea minei de litiu din Montalegre. Cazul este legat de suspiciuni de corupție în favoarea Lusorecursos în procesul de atribuire a contractului de dezvoltare a minei.

Anterior s-a aflat că în Portugalia au fost efectuate percheziții la reședința premierului António Costa și la două ministere în cadrul anchetei privind încălcările comise în acordarea de concesiuni pentru dezvoltarea zăcămintelor de litiu și a proiectelor de hidrogen "verde".

Șeful de cabinet al premierului, Victor Escaria, și omul de afaceri Diogo Lacerdo Machado, un apropiat al lui Costa, au fost reținuți.

2
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?