Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4033

Pentagonul a observat un balon de recunoaștere în nordul Statelor Unite

3 feb. 2023,, 09:45   Externe
2876 0

Guvernul SUA urmărește de cîteva zile un balon de recunoaștere peste partea de nord a țării.

Acest lucru a fost anunțat de purtătorul de cuvînt al Pentagonului, Patrick Ryder.

Potrivit surselor NBC, autoritățile americane cred că China a lansat balonul, dar asigură că acesta nu reprezintă un pericol.

Potrivit canalului, balonul a fost văzut miercuri, 31 ianuarie, deasupra orașului Billings din Montana, a zburat și peste Insulele Aleutine și Canada. Un înalt oficial al Pentagonului, fără a fi numit, a spus că balonul era încă deasupra Statelor Unite, dar a refuzat să dezvăluie locația sa.

În aceeași zi, secretarul american al Apărării Lloyd Austin a convocat o întîlnire cu oficiali militari pentru a discuta posibile opțiuni de răspuns. În final, s-a decis să nu se doboare balonul „din cauza riscului pentru siguranța oamenilor de la sol”. Pentagonul i-a prezentat președintelui Joe Biden toate opțiunile de acțiune.


Un înalt oficial al ministerului a clarificat că balonul nu reprezintă o amenințare pentru aviația civilă. „După estimarea noastră, acest glob are o valoare limitată în ceea ce privește colectarea de informații... Cu toate acestea, luăm toate măsurile necesare pentru a ne proteja împotriva colectării de informații confidențiale de către informațiile străine”, a spus oficialul anonim.3
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?