Eurovision stiri: 498
Transnistria stiri: 1343

Patru persoane, condamnate la închisoare, după ce peste 200 de copii au murit din cauza unui sirop de tuse

3 noi. 2023,, 00:00   Externe
2423 0

Directorul unei companii indoneziene și alți trei oficiali au fost condamnați la închisoare, după ce peste 200 de copii au murit în urma ingerării unui sirop de tuse care avea cantităţi excesive de substanţe toxice.

Cei patru au fost condamnați la doi ani de închisoare și amendați cu 1 miliard de rupie indoneziene (echivalentul a 63.056 dolari și 51.786 lire sterline).

Procurorii ceruseră o pedeapsă cu închisoare de până la nouă ani pentru directorul executiv al firmei, Arief Prasetya Harahap, și câte șapte ani după gratii pentru ceilalți inculpați, notează Noi.md cu referire la stirileprotv.

Firma a fost acuzată că producea siropuri de tuse care conţin cantităţi în exces de substanţe toxice. Procurorul a declarat că în perioada octombrie 2021 - februarie 2022, compania a primit două loturi de propilenglicol, care este folosit pentru fabricarea siropului de tuse.

Aceste loturi conţineau 96% până la 99% etilenglicol. În timp ce propilenglicolul nu este toxic, fiind utilizat pe scară largă în medicamente, cosmetice și alimente, etilenglicolul este toxic și utilizat în vopsea, pixuri și lichid de frână.


Perocurorii spun că firma nu a testat ingredientele folosite în siropul pentru tuse și s-a bazat în schimb pe certificatele de calitate și siguranță de la furnizorul său.

Judecătorul de la Tribunalul Districtual Kediri, Java de Est, i-a găsit pe cei patru inculpați vinovați de producerea intenționată a produselor farmaceutice care nu îndeplineau standardele de siguranță.

Din 2022, peste 200 de copii indonezieni, dintre care majoritatea aveau vârsta de cinci ani, au murit din cauza unei leziuni renale acute în urma ingerării unui sirop de tuse contaminat. Aproximativ 100 de decese au fost raportate în Gambia și Uzbekistan.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a averizat că șase siropuri de tuse fabricate în India și Indonezia sunt periculoase.

2
0
0
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?