Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

Patronii de restaurante din Germania se pregătesc să-și închidă afacerile

7 noi. 2023,, 22:00   Externe
3390 0

Germania vrea să elimine scutirile date în pandemie pentru restaurante. Din acest motiv, patronii de localuri se tem că vor fi nevoiți să își închidă afacerile.

Guvernul din Germania a redus taxa pe valoarea adăugată (TVA) pentru alimentele din restaurante la 7%, în timpul pandemiei. Dar aceasta urmează să crească din nou la 19% pînă la sfîrșitul anului.

Ministerul de Finanțe este de acord să se lase să expire scutirea fiscală, calculînd că ar costa 3,3 miliarde de euro (3,5 miliarde de dolari) menținerea ei în vigoare, în 2024, notează Noi.md cu referire la capital.ro.

Aproximativ 12.000 de afaceri s-ar putea închide dacă TVA-ul va reveni la 19%. Este declarația lui Guido Zoellick, președintele Asociației germane a hotelurilor și restaurantelor.

„M-aș aștepta la o reorientare a consumului în oraș către consumul acasă, deoarece mîncatul la restaurant devine relativ mai scump”, au declarat economiștii, menționînd că acest lucru ar fi în beneficiul supermarketurilor și al furnizorilor de supermarketuri.

3
1
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?