X 
Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1303

Parisul intenționează să organizeze un nou referendum

16 noi. 2023,, 19:00   Externe
2221 0

După referendumul privind interzicerea trotinetelor electrice în cadrul serviciilor de ride-sharing, primarul Parisului, Anne Hidalgo, intenționează să organizeze o nouă consultare a populației pe 4 februarie pentru a majora tarifele de parcare pentru SUV-uri, scrie BBC.

Votul din februarie are ca obiectiv majorarea taxelor de parcare pentru vehiculele utilitare sport, conform informațiilor furnizate. Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a asigurat că locuitorii adecvați ai Parisului nu vor resimți impactul acestei măsuri. Totuși, în cele 20 de arondismente ale capitalei, proprietatea SUV-urilor, și a mașinilor în general, este relativ redusă, ceea ce ar putea minimaliza opoziția, subliniază BBC.

Principalii afectați de creșterea taxelor de parcare vor fi probabil locuitorii suburbii care folosesc SUV-uri pentru a ajunge în Paris în scopuri de muncă sau recreere, dar aceștia nu au drept de vot în această privință. Cu toate acestea, opoziția a acuzat-o pe primarul socialist că, în loc să anunțe o altă măsură pentru un Paris mai ecologic, după interzicerea trotinetelor, a ales momentul referendumului pentru a devia atenția de la vizitele sale considerate nejustificate.

Membrii consiliului de opoziție din Primăria Parisului au adus acuzații privind activitățile primarului în timpul unei călătorii de două săptămîni în Noua Caledonie și Polinezia Franceză în Pacificul de Sud, în octombrie. Suspiciunile se îndreaptă către faptul că, în cea de-a doua parte a vizitei sale, după 21 octombrie, Hidalgo a rămas pentru a-și vizita fiica, care locuiește pe insula polineziană Raiatea.

2
2
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?