Transnistria stiri: 1361
Eurovision stiri: 499

ONU: Peste 338 de mii de oameni au fost strămutați din Fîșia Gaza

12 oct. 2023,, 14:15   Externe
2382 0

Peste 338.000 de persoane au fost forțate să-și părăsească casele în Fîșia Gaza, în stare de asediu și bombardată de armata israeliană, potrivit Oficiului Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), notează AFP și Agerpres.

Numărul persoanelor strămutate în acest teritoriu dens populat cu 2,3 milioane de locuitori a crescut, pînă la sfîrșitul zilei de miercuri, „cu încă 75.000 de persoane și a ajuns la 338.934”, a indicat biroul ONU într-un comunicat dat publicității joi, transmite moldova1.

Benjamin Netanyahu și rivalul său din opoziție, Benny Gantz, au anunțat că au convenit să creeze un guvern de urgență și un cabinet de război pe durata conflictului, la patru zile după atacul sîngeros și fără precedent lansat de mișcarea islamistă palestiniană Hamas împotriva Israelului.

În discursul său, premierul israelian a exprimat pentru prima dată clar intenția Israelului de a „distruge” Hamas.

Israelul afirmă că vizează Hamas ca răspuns la atacul acestuia din urmă din weekend, soldat cu peste 1.200 de morți în Israel, și că urmărește să elimine complet grupul terorist. Numărul victimelor continuă să crească din ce în ce mai mult, afirmă Nebal Farsakh, purtător de cuvînt al Semilunii Roșii palestiniene, transmite News.ro.

1
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?