X 
Eurovision stiri: 498
Transnistria stiri: 1343

Oamenii de știință au înregistrat o furtună magnetică puternică pe Pămînt

6 noi. 2023,, 23:30   Externe
3082 0

Oamenii de știință au înregistrat o furtună magnetică puternică în a doua jumătate a zilei de 5 noiembrie, potrivit Institutului de Geofizică Aplicată.

Nivelul furtunii este G3 - pe o scară de cinci indicatori, aceasta este considerată o furtună puternică. G1 înseamnă că furtuna magnetică este slabă, iar G5 - extrem de puternică, relatează Noi.md citînd rbc.

Furtunile magnetice sînt perturbări puternice ale cîmpului magnetic al Pămîntului, care sînt cauzate de erupțiile solare. Ele durează de la cîteva ore pînă la cîteva zile.

Acest fenomen afectează tehnologiile satelitare și alte tehnologii de pe Pămînt, precum și sănătatea - în timpul furtunilor magnetice oamenii au probleme cu tensiunea arterială, tahicardie, insomnie și migrene.

În cazul unei perturbări semnificative a cîmpului magnetic al Pămîntului, pot fi observate lumini polare.


Reamintim că utilizatorii de internet, în seara zilei de 5 noiembrie, au publicat fotografii ale unui fenomen atmosferic neobișnuit. Oamenii o numesc aurora boreală "Aurora". Acest fenomen a fost semnalat din partea de sud a Moldovei, din Comrat și din Ucraina.

0
0
0
2
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?