Transnistria stiri: 1307
Eurovision stiri: 493

Noi fosile de pește, descoperite pe platoul Tibet din China

23 oct. 2022,, 23:00   Externe
1820 0

Noua specie de pește crapi a trăit cu aproximativ 30 de milioane de ani în urmă în regiunea platoului Tibetan din nord-vestul Chinei, ceea ce oferă o idee despre evoluția biodiversității și a mediului antic al platoului, transmite Noi.md.

Un grup de cercetători chinezi de la Universitatea Lanzhou au efectuat un studiu, iar rezultatele au fost publicate în Journal of Systematic Paleontology. Bazinul Kaidam este unul dintre cele trei bazine interioare principale ale Chinei. Clima sa actuală este caracterizată de secetă și vînturi puternice. Bazinul este cheia spre înțelegerea schimbărilor biologice care au avut loc în Platoul Tibetan. Cu toate acestea, informații despre acest bazin din punct de vedere paleontologic sînt puține.

Cercetătorul principal al proiectului, Yan Defei, a menționat că specia (Paleoschizothorax) de pești descoperiți a fost înregistrată pentru prima dată în bazinul Kaidam, în nord-estul platoului Tibetan în 2018. Noile descoperiri ale peștilor fosilizați și analiza filogenetică au arătat că schizotoracinele primitive au provenit probabil din bazinul Kaidam. Lungimea peștelui conservat este de aproximativ 15 centimetri.

Analiza preliminară de corelație a arătat că gradul de reducere a dimensiunii solzilor de pe corp este invers proporțională cu temperaturile medii ale habitatului la majoritatea crapilor chinezi, se spune în articolul de cercetare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?