Transnistria stiri: 1323
Eurovision stiri: 494

Netanyahu: "Israelul va relua luptele în Fîșia Gaza

29 noi. 2023,, 17:21   Externe
2129 0

Israelul va continua luptele împotriva militanților Hamas în Fîșia Gaza. Acest lucru se va întîmpla după ce se va finaliza returnarea ostaticilor în timpul actualei încetări a focului.

Acest lucru a fost declarat de premierul israelian Benjamin Netanyahu, relatează RBC-Ucraina cu referire la ynetnews.

"Nu există nicio posibilitate ca noi să nu reluăm ostilitățile pînă la final. Aceasta este politica mea, întregul cabinet militar o susține, întregul guvern o susține, soldații o susțin, poporul o susține - exact asta vom face", a subliniat premierul.

El a spus că de la începutul războiului și-a stabilit trei obiective: distrugerea Hamas, returnarea tuturor ostaticilor și asigurarea că Gaza nu va mai reprezenta niciodată o amenințare pentru Israel. Aceste obiective rămîn valabile.

Netanyahu a reamintit că, în ultima săptămînă, Israelul a obținut returnarea a zeci de ostatici. Acest lucru părea "fantastic" în urmă cu doar o săptămînă, a precizat el.


Vineri, 24 noiembrie, Israelul și Hamas au dat startul unei încetări a focului. Militanții au fost de acord să elibereze aproximativ 50 de ostatici.

Ulterior, părțile implicate în conflict au convenit să continue armistițiul pentru încă două zile, cu condiția eliberării mai multor ostatici.

Israelul a dat deja asigurări în repetate rînduri că va continua luptele și după încheierea armistițiului.

3
0
0
2
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?