Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

Ministrul de Externe azer: „Insistăm cu tărie asupra acestui lucru”

23 sep. 2022,, 13:00   Externe
1892 0

Organizarea securității la nivel înalt a ambasadelor din Azerbaidjan este un indicator clar al responsabilității statului azer pentru obligațiile internaționale, iar Baku, la rîndul său, se pronunță pentru asigurarea siguranței diplomaților de către fiecare stat gazdă și investigarea tuturor cazurilor de vandalism, cu atragerea la răspundere în fața justiției a persoanelor vinovate.

Este declarația făcută de ministrul de Externe azer Jeyhun Bayramov într-un interviu pentru Real TV.

El a amintit că toate țările membre ONU sînt membre ale Convenției de la Viena. Ministrul a menționat că, potrivit convenției, unul dintre principiile fundamentale ale relațiilor internaționale este securitatea absolută a misiunilor diplomatice și diplomaților, asigurată de către orice stat gazdă.

„Comentînd astfel de pași provocatori, atacuri la adresa diplomaților noștri, a misiunilor noastre diplomatice, în primul rînd, aș dori să remarc că datoria fiecărei gazde este să asigure securitatea. Situațiile sînt diferite. Vedem astfel de provocări în multe țări. Sînt țări care iau măsuri preventive. În unele cazuri, noi înșine le avertizăm și acestea iau măsuri rapide și prompte pentru a preveni o provocare. Cu toate acestea, din păcate, în unele cazuri, reacțiile și pașii țării gazdă sînt, delicat vorbind, inadecvate. În acest caz, noi, bineînțeles, înaintăm cereri serioase, sînt invitați ambasadori, le sînt prezentate note de protest”, îl citează pe ministru Report.

Bayramov a spus că, dacă sînt cazuri de vandalism, acestea trebuie cercetate, iar responsabilii aduși în fața justiției.


„Acest lucru trebuie făcut fără doar și poate. Noi, statul Azerbaidjan, insistăm cu tărie asupra acestui lucru. Credem că un astfel de mecanism de impunitate dă undă verde și stimulează provocări ulterioare. Așa că o vom ține sub control”, a adăugat el.

De remarcat că în ultimele zile, grupuri de radicali armeni au atacat ambasadele Azerbaidjanului din Franța, Liban și Statele Unite.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?