Eurovision stiri: 493
Transnistria stiri: 1305

Ministrul Apărării din China a fost demis

24 oct. 2023,, 16:00   Externe
2453 0

Președintele chinez Xi Jinping a semnat un decret privind demiterea lui Li Shanfu din funcția de ministru al Apărării al Chinei.

Anunțul a fost făcut de televiziunea centrală chineză.

Decretul nr. 14 al președintelui Republicii Populare Chineze spune că Li Shangfu este demis din funcțiile de membru al Consiliului de Stat al Chinei și de ministru al Apărării Naționale, în conformitate cu decizia luată în timpul celei de-a șasea sesiuni a Comitetului Permanent al Congresului Național al Poporului din 24 octombrie 2023, a precizat canalul. Numirea noului ministru nu a fost încă anunțată.

Ultima dată cînd ministrul chinez al Apărării a apărut în public a fost la 29 august, cînd a luat cuvîntul la cel de-al treilea Forum China-Africa pentru pace și securitate de la Beijing. Cotidianul Financial Times a citat surse care au declarat că Li Shanfu ar fi fost suspendat și că ar fi fost investigat. Oficiali ai Ministerului chinez de Externe și ai Ministerului Apărării au declarat că nu au cunoștință de această situație.

Li Shangfu nu a apărut la recepția organizată cu ocazia principalei sărbători naționale – Ziua formării RPC, care este sărbătorită la 1 octombrie. Predecesorul său în funcție, fostul ministru chinez al Apărării Wei Fenghe (2018-2023), a fost, de asemenea, absent.


Anterior, ziarul South China Morning Post din Hong Kong a citat surse care au declarat că Liu Zhenli, șeful Statului Major al Consiliului Militar Central al Chinei, ar putea fi numit în funcția de ministru al Apărării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?