Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Mîine, Putin va efectua vizite de lucru în Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită

5 dec. 2023,, 15:32   Externe
3632 0

Președintele rus Vladimir Putin va efectua mîine, 6 decembrie, vizite de lucru în Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită, a declarat purtătorul său de cuvînt Dmitri Peskov. Potrivit lui, în cadrul vizitei vor fi discutate relațiile bilaterale, precum și războiul dintre Israel și Fîșia Gaza.

"Vizitele de lucru ale președintelui Putin în Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită vor avea loc mîine, toate acestea se vor întîmpla practic într-o singură zi", a declarat purtătorul de cuvînt al Kremlinului în cadrul unei conferințe de presă.

El a precizat că părțile vor discuta despre agenda internațională. "Schimb de opinii privind agenda internațională, privind agenda regională - este vorba, desigur, și de conflictul palestiniano-israelian. Dar, în primul rînd, vorbim despre relațiile bilaterale", a declarat Peskov.

Întrebat dacă vor fi discutate acțiuni coordonate pe piața petrolului, purtătorul de cuvînt a răspuns: "Știți că aceste discuții au loc în cadrul formatului OPEC+, dar, bineînțeles, cooperarea în acest domeniu este întotdeauna pe agendă". Comentînd situația de pe piața petrolului, Dmitri Peskov a spus că "există anumite procese inerțiale", deoarece "piața este una atît de mare, de grea, astfel încît uneori efectul este întîrziat".

În urma reuniunii OPEC+ din 30 noiembrie, o serie de țări producătoare au convenit să își reducă în continuare producția în primul trimestru al anului 2024, pentru a anticipa o posibilă scădere a prețului petrolului din cauza unei scăderi sezoniere a cererii. Cele șase țări vor reduce producția cu aproape 700.000 de barili pe zi (bpd), iar Rusia - cu 200.000 de bpd.

17
1
0
2
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?