X 
Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Material extraterestru, reprodus cu succes, în premieră, de către cercetători

17 noi. 2022,, 18:15   Externe
2951 0

Într-un experiment fără precedent, două echipe de cercetători au reprodus un material extraterestru, găsit de obicei în meteoriți, transmite descopera.

Reproducerea acestui material extraterestru puternic ar putea avea implicații uriașe nu doar pentru fabricarea de mașinării de ultimă generație, ci și pentru relațiile internaționale.

Numit tetrataenit, materialul este compus în principal din fier și nichel și este în mod normal capabil să se răcească timp de milioane de ani, în timp ce se rotește odată cu asteroizii.

După cum notează un comunicat de presă al Universității din Cambridge, cercetătorii, care au lucrat în tandem cu Universitatea Northeastern din Boston, au descoperit că dacă adaugă fosfor în amestec, sînt capabili să producă tetrataenită sintetică.


Dincolo de faptul că este cu adevărat minunat faptul că oamenii de știință au sintetizat un mineral din spațiu, descoperirea tetrataenitului sintetic este, de asemenea, foarte importantă, deoarece ar putea fi folosit ca alternativă la mineralele pămînturilor rare, acele materiale valoroase și greu de extras utilizate în producerea „magneților permanenți” de mare rezistență care alimentează tehnologii de la vehicule electrice la experimente NASA.

De ce este importantă descoperirea?

În ultimele decenii, China a dominat piața pămînturilor rare, deoarece multe dintre aceste minerale se găsesc la periferia continentului Asia, iar țara are capacități de producție și muncitori ieftini pentru a întreprinde procesul laborios de extragere a pămînturilor rare din alți compuși, scrie Futurism.

Dar odată cu noua sinteză a tetraenitului s-ar putea dezvolta un viitor dincolo de o piață a pămînturilor rare dominată de China, deoarece, după cum a remarcat un expert, materialul poate fi folosit ca înlocuitor pentru majoritatea componentelor magneților permanenți.

Laura Lewis, de la Northeastern University, din SUA, a emis o atenționare cu privire la optimismul prematur, spunînd că trebuie făcute teste ample pentru a se asigura că sinteticul este la fel de consistent ca cel găsit în meteoriți și chiar și atunci vor mai dura cel puțin 5 ani dacă nu chiar 8 înainte ca materialul să fie produs în masă.

Totuși munca cercetătorilor oferă o privire interesantă asupra modurilor în care materialele spațiale ne pot ajuta aici pe Pămînt pentru a aduce evoluții internaționale pozitive.

3
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?