Transnistria stiri: 1346
Eurovision stiri: 498

Mașinile cu anumite motoare pe combustie vor putea fi vândute și după 2035

26 mar. 2023,, 22:00   Externe
3574 0

Comisia Europeană a acceptat amendamentele aduse de Germania la regulamentul care interzicea vînzarea de mașini noi cu motor pe combustie după 2035 și va permite comercializarea automobilelor care folosesc așa-zișii carburanți ecologici și după această dată, au anunțat oficiali din ambele părţi.

"Am ajuns la un acord cu Germania cu privire la utilizarea viitoare a combustibililor ecologici în autoturisme", a scris vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, pe contul său de Twitter.

"Vehiculele echipate cu motoare pe combustie vor putea fi înmatriculate şi după 2035, dacă utilizează exclusiv carburanţi neutri din punct de vedere a emisiilor de CO2", a precizat la rîndul său ministrul german al Transporturilor, Volker Wissing, informează Agerpres.

Uniunea Europeană va încerca acum să adopte în cel mai scurt timp posibil reglementările cu privire la standardele de CO2 ale automobilelor iar Executivul comunitar va veni cu paşii legali necesari pentru o prevedere care permite clasificarea autoturismelor care utilizează combustibili ecologici drept neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon.

După luni de negocieri, Parlamentul European, Executivul comunitar şi statele membre UE au convenit anul trecut ca termen limită anul 2035 pentru retragerea maşinilor care emit dioxid de carbon. Aceste reglementări vor face imposibilă vînzarea de maşini noi cu motoare pe combustie după 2035.

Dar, luna trecută, principala politică a blocului comunitar destinată să accelereze tranziţia Europei la vehiculele electrice a fost pusă pe pauză, după ce Germania şi-a exprimat, în ultimul moment, opoziţia faţă de această iniţiativă. Berlinul a dorit ca vînzările de maşini noi cu motoare pe combustie să fie permise şi după 2035, dacă utilizează combustibili sintetici, în special în ceea ce privește vehiculele grele și camioanele de transport.

2
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?