X 
Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1342

Macron vrea să îl convingă pe Orban

5 dec. 2023,, 17:00   Externe
2550 0

Președintele francez Emmanuel Macron l-a invitat pe premierul ungar Viktor Orbán la discuții la Paris, în această săptămînă, pentru a discuta posibilitatea ca Budapesta să sprijine aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană, relatează Politico.

O sursă de la Paris a declarat că guvernul francez speră să îl convingă pe Orban să susțină acest demers. Potrivit oficialului, Orbán încearcă să crească sprijinul financiar din partea UE, folosindu-se de poziția sa de negociere ca de un avantaj tactic.

"Acesta este un punct pur tactic (...) așa că există un anumit optimism că putem ajunge la un acord", a declarat oficialul.

Un diplomat UE a considerat acțiunile lui Orbán drept teatru politic și a încercat să respingă ideea că liderul ungar domină agenda UE. În același timp, un alt diplomat UE de rang înalt a remarcat că Orbán devine din ce în ce mai intransigent în cererile sale.

Reprezentantul UE la Bruxelles a subliniat, de asemenea, încăpățînarea lui Orbán în poziția sa privind aderarea Ucrainei la UE, în ciuda unor potențiale stimulente financiare din partea UE.

3
0
1
0
13

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?