X 
Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1342

Macron promite miliarde pentru cercetarea topirii calotelor glaciare

13 noi. 2023,, 04:30   Externe
1876 0

Franța va cheltui un miliard de euro (880 de milioane de lire sterline) pentru cercetare în zona polară pînă în 2030, pe fondul preocupărilor științifice în creștere rapidă cu privire la topirea calotelor glaciare și a ghețarilor din lume, a anunțat Emmanuel Macron la la un summit de la Paris privind clima.

La summit, au participat șefi de stat și oameni de știință înainte de Cop28 – Conferința Națiunilor Unite privind schimbările climatice din 2023.

O nouă navă de știință pentru zona polară va coordona procesul, iar Franța solicită un moratoriu asupra exploatării fundului mării în regiunile polare, la care Marea Britanie, Canada, Brazilia și alte 19 țări s-au înscris pînă acum, notează Noi.md cu referire la g4media.ro.

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat summitul de la Paris: „Nu vorbim despre o amenințare pentru mîine, ci una care este deja prezentă și se accelerează. Vorbim despre o transformare a criosferei, care amenință deja milioane și va amenința miliarde de locuitori ai planetei cu multiple consecințe directe și indirecte”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?