Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1303

Liderul celui mai mare partid european: UE trebuie să țină sub control migrația

29 noi. 2023,, 12:00   Externe
1955 0

Președintele Partidului Popular European, Manfred Weber, a avertizat că UE trebuie să preia controlul asupra migrației dacă vrea să evite o creștere a extremei drepte pe continent.

Despre aceasta, potrivit Adevărului European, scrie Politico.

"Dacă nu găsim o soluție sau o înțelegere comună adecvată a modului în care să gestionăm migrația, sunt foarte îngrijorat în legătură cu următoarele alegeri europene", a declarat el.

Weber a citat ca exemplu alegerile din Olanda, unde populistul de extremă dreapta Geert Wilders a câștigat în mod neașteptat săptămâna trecută, spunând cum "un mic, mic detaliu ... a dus la căderea guvernului".

În mod similar, formațiunea de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AdG) câștigă avânt în Germania din cauza problemelor legate de migrație, ceea ce Weber numește "un mare șoc și un motiv de îngrijorare".


La nivel european, Weber a făcut apel la țări să finalizeze acordul privind migrația.

"Trebuie să îl punem în practică", a spus el.

"Oamenii trebuie să vadă că nu doar vorbim despre migrație, că nu doar cerem soluții, ci că suntem cu adevărat capabili să reglementăm și să găsim cu adevărat o soluție la nivel european pentru a opri sosirile ilegale pe teritoriul european", a spus Weber.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?