X 
Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1303

La Beijing, va avea loc ședința Comitetului de prietenie ruso-chinez

27 noi. 2023,, 14:29   Externe
2376 0

Ședința plenară a Comitetului de prietenie, pace și dezvoltare ruso-chinez va avea loc la 30 noiembrie în capitala Chinei.

Despre acest lucru a anunțat Ambasada Rusiei în China.

Delegația rusă condusă de Boris Titov, însărcinat prezidențial pentru protecția drepturilor antreprenorilor, va sosi la Beijing pentru a participa la eveniment, a informat ambasada pe canalul său oficial Telegram. Titov este copreședinte al Comitetului de prietenie ruso-chinez, scrie presa rusă.

Din delegația rusă vor face parte vicepreședintele Dumei de Stat, Irina Iarovaia, prim-vicepreședintele Comitetului pentru afaceri internaționale al Consiliului Federației, Andrei Denisov, președintele Federației de gimnastică ritmică, Irina Viner, antreprenorul rus Oleg Deripaska și alții.

De asemenea, pe 29 noiembrie, participanții la ședința plenară se vor întîlni cu vicepreședintele Republicii Populare Chineze, Han Zheng.


Vizita de afaceri va dura între 29 noiembrie și 1 decembrie.

Comitetul de prietenie, pace și dezvoltare ruso-chinez este o organizație neguvernamentală interstatală înființată de liderii celor două țări. Acordul de înființare a Comitetului a fost încheiat în aprilie 1996, în timpul vizitei președintelui rus Boris Elțîn în China. La summitul de la Moscova din aprilie 1997, liderii celor două țări au anunțat oficial despre înființarea acestuia.

4
0
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?