X 
Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1342

Jeff Bezos a cumpărat un conac de lux de 68 milioane de dolari

12 aug. 2023,, 22:31   Externe
2198 0

Jeff Bezos a adăugat recent la portofoliul său imobiliar o vilă de lux pe malul apei pe celebra insulă Indian Creek, pe care a cumpărat-o pentru 68 de milioane de dolari. Indian Creek este cunoscut şi sub numele de „Billionaire Bunker” şi a fost sau este casa unor celebrităţi precum Carl Icahn, Tom Brady, Jared Kushner şi Ivanka Trump, scrie Bloomberg.

Proprietatea 1,1 hectare are trei dormitoare, a fost construită în 1965, şi a fost deţinută anterior de MTM Star International, o companie cu legături în Panama. Registrele publice arată că vânzarea a avut loc în iunie, dar identitatea cumpărătorului final nu a fost dezvăluită. Înainte de aceasta, ultima vânzare înregistrată a fost în 1982 pentru 1,4 milioane de dolari, transmite noi.md cu referire la bani.md.

Bezos a bifat mai multe locuinţe de lux în ultimii ani, inclusiv în Washington, D.C., un conac de trei hectare în Beverly Hills pe care l-a cumpărat cu 165 de milioane de dolari în 2020 şi o proprietate în Maui. El deţine proprietăţi în Manhattan şi Seattle, precum şi o fermă de 121.000 de hectare în Texas, unde se află situl de lansare al rachetei New Shepard deţinută de Blue Origin.

După ce a renunţat la funcţia sa de CEO al Amazon în 2021 şi s-a despărţit de soţia sa, interesul lui Bezos pentru bunuri şi obiecte de lux a prins viaţă mai mult ca niciodată. El deţine unul dintre cele mai scumpe superiahturi din lume, Koru, care a fost lansat anul acesta şi a costat aproximativ 500 de milioane de dolari pentru a fi construit.
Cu o avere de 163 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index, Bezos ar deveni instantaneu cel mai bogat locuitor din Indian Creek. Insula are doar aproximativ 40 de reşedinţe, un club de golf şi propriul departament de poliţie.

Valoarea proprietăţilor imobiliare a crescut vertiginos acolo, dar şi pentru zona de lux din Miami în ultimii ani, deoarece regiunea a atras unii dintre cei mai bogaţi oameni din lume. Ken Griffin, Dan Loeb şi Josh Harris au cumpărat, de asemenea, vile luxuriante pe malul apei din Miami Beach de la pandemie încoace.


Achiziţia marchează o întoarcere acasă pentru Bezos, care a absolvit liceul în Miami, după ce tatăl său vitreg, născut în Cuba, a obţinut un loc de muncă în Florida. Părinţii săi deţin proprietăţi în Coral Gables şi Miami Beach.

0
1
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?