Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1342

Italia schimbă poziția în cazul Schengen: ce a decis legat de România

1 dec. 2023,, 17:54   Externe
1198 0

Un nou scandal Schengen poate lua amploare, iar România e din nou la mijloc.

Deși mai multe țări au declarat că vor susține aderarea, altele găsesc probleme care țin pe loc aderarea României, dar și a Bulgariei.

Este vorba despre Italia. Georgia Meloni a făcut un anunț oficial prin care dă de înțeles că nu e loc de noi membri în Spațiul Schengen, transmite Noi.md cu referire la news18.ro.

Cu alte cuvinte, oficialul italian a subliniat faptul că e nevoie ca Spațiul Schengen să fie păstrat așa cum e acum. De asemenea, ea a mai adăugat și că actualele limitări legate de deplasări și de controalele la granițele interne sînt doar temporare.

Lucrurile ar urma să se schimbe, dar cînd presiunea migrației ilegale va fi redusă suficient. Iar cel mai probabil asta va mai dura, iar în tot acest timp, România și Bulgaria sînt puse în așteptare.


De asemenea, aceasta a mai adăugat că această presiune trebuie să dispară și că Spațiul Schengen a fost o realizare extraordinară care trebuie păstrată în continuare.

„Angajamentul comun este de a restabili aranjamentele normale la frontieră de îndată ce circumstanțele o permit. Aceasta este o suspendare temporară și proporțională a controalelor la frontieră, necesară din cauza provocărilor de securitate. Si a presiunii migratorii legate de conflictele din Orientul Mijlociu. Am avut un schimb de opinii detaliat și fructuos cu Prim-ministrul Golob cu privire la cele mai importante probleme bilaterale de pe agenda europeană și internațională. Am vorbit despre cum putem consolida cooperarea bilaterală, care a mers foarte bine, mai ales recent”, scrie presa italiană despre declarațiile Georgiei Meloni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?