Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

Incendiu uriaș la o clădire a poliției din Egipt

2 oct. 2023,, 10:36   Externe
2368 0

Un incendiu a cuprins astăzi una dintre cele mai mari clădiri din oraşul egiptean Ismailia, pe Canalul Suez, cel puţin 25 de persoane fiind rănite, au anunțat autoritățile, citate de France Presse, potrivit digi24.ro.

Incendiul, a cărui origine nu este cunoscută deocamdată, a izbucnit la sediul Direcţiei de Securitate, iar imaginile postate online arată flăcări imense care cuprind numeroasele etaje ale impunătorului imobil din piatră, ocupat de militari.

Ministerul Sănătăţii a trimis la faţa locului 30 de ambulanţe şi două avioane militare sînt pe drum, potrivit media de stat. Incendiile, adesea provocate de scurtcircuite, nu sînt rare în Egipt, cea mai populată dintre ţările arabe, cu 105 milioane de locuitori, cu infrastructura depăşită şi prost întreţinută, notează AFP.

În august 2022, un incendiu accidental a ucis 41 de credincioşi într-o biserică blocată de o alee într-un cartier muncitoresc din Cairo, declanşînd o polemică aprinsă asupra infrastructurii şi timpului de răspuns al pompierilor.

În martie 2021, cel puţin 20 de persoane au murit într-un incendiu la o fabrică de textile din suburbia de est a Cairo. În 2020, două incendii în spitale au provocat paisprezece morţi.


0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?