Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

Încă un turn din Italia riscă să repete soarta faimosului turn din Pisa

3 dec. 2023,, 02:00   Externe
2532 0

Un turn medieval din orașul italian Bologna, care se înclină la fel de mult ca faimosul turn din Pisa, a fost închis din cauza temerilor că s-ar putea prăbuși, transmite BBC.

Turnul Garisenda are 47 de metri și datează din secolul al 12-lea.

Autoritățile au început să construiască o barieră înaltă de cinci metri în jurul Turnului Garisenda, care are 47 de metri și datează din secolul al 12-lea, pentru a evita incidentele, în cazul în care se va prăbuși.

Consiliul municipal a declarat că situația este „extrem de critică”. Turnul Garisenda este unul dintre cele două turnuri care domină orizontul orașului Bologna. Celălalt, Turnul Asinelli, are o înălțime de aproximativ două ori mai mare și, de asemenea, se înclină, deși nu atît de mult, și este de obicei deschis turiștilor. Structurile au fost construite între 1109 și 1119, deși înălțimea turnului Garisenda s-a micșorat în secolul al 14-lea, pentru că începuse deja să se încline. Turnul este menționat în poemul lui Dante „Divina Comedie”, transmite Noi.md cu referire la digi24.ro.

Turnul a fost închis pentru prima dată în octombrie Turnul a fost închis pentru prima dată în octombrie, după ce senzorii au detectat modificări, iar inspecțiile au arătat deteriorarea materialelor care alcătuiesc baza sa. Consiliul a lansat ceea ce numește un plan de protecție civilă pentru conservarea turnului și a declarat că lucrările care încep acum „reprezintă prima fază de a-l face sigur”.


Acesta a spus că, pe lîngă faptul că conține resturi, bariera ar proteja clădirile din jur și oamenii în cazul unei prăbușiri. Construcția barierei va fi finalizată la începutul anului viitor, în timp ce turnul și piața de sub acesta ar putea rămîne închise timp de mai mulți ani, pe timpul lucrărilor de restaurare. Potrivit estimărilor, construcția barierei va costa 4,3 milioane de euro.

2
0
0
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?