X 
Eurovision stiri: 498
Transnistria stiri: 1343

Încă o alertă cu bombă la Versailles. Palatul a fost evacuat pentru a cincea oară

20 oct. 2023,, 16:45   Externe
2641 0

Palatul Versailles a fost evacuat din nou, vineri după-masă, după o nouă alertă cu bombă. Este a cincea amenințare de acest tip din ultimele zile, scrie BFMTV.

„Din motive de securitate, Palatul Versailles evacuează vizitatorii și se va redeschide imediat ce vor fi terminate verificările”, a anunţat instituţia pe contul său de X (fostă Twitter). Informația a fost difuzată în jurul orei 12:40, iar un număr mare de turiști a fost văzut părăsind muzeul. O echipă de genişti se deplasează către Palatul Versailles, transmite Noi.md cu referire la Digi24.

Este pentru a cincea oară că Palatul Versailles se închide, începînd de sîmbăta trecută. Zona a fost evacută și închisă sîmbătă, marți, miercuri și joi din aceleași motive. Un bărbat a fost arestat vineri dimineață în cadrul anchetei deschise după amenințarea cu bombă de joi.

Aceste evacuări au fost efectuate în cadrul procedurii declanșate „în cazul unui pachet suspect”, a detaliat, joi, pentru BFMTV.com, biroul de presă al Palatului Versailles.

Sîmbăta trecută, „evacuarea a fost efectuată în mai puțin de 10 minute”. Creșterea alertelor nu afectează programul de vizitare a palatului, potrivit sursei citate.


Astfel, vizitatorii pot veni în timpul zilei, dar și seara pentru a participa la evenimente culturale. „În ciuda evacuărilor din ultimele zile și a anulării unui spectacol muzical de sîmbătă, 14 octombrie, Palatul Versailles nu a constatat nicio anulare a rezervărilor pentru spectacolele viitoare”, a adăugat biroul de presă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?