X 
Eurovision stiri: 493
Transnistria stiri: 1305

Încă o alertă cu bombă la Palatul Versailles

22 oct. 2023,, 16:40   Externe
2449 0

Palatul Versailles a fost evacuat din nou, duminică, din cauza unei ameninţări anonime cu bombă, a anunţat această atracţie turistică din apropiere de Paris, în timp ce personalul de securitate cerceta incinta, informează DPA, potrivit Agerpres.

Aceasta este cea de-a şaptea închidere a palatului în opt zile din cauza unor alerte cu bombă. Deşi a fost arestat un suspect, ameninţările au continuat, toate dovedindu-se în cele din urmă farse, transmite Digi24.

În ultimele zile, ameninţări similare au vizat, de asemenea, sute de şcoli din Franţa, precum şi aeroporturi regionale. Potrivit autorităţilor, în spatele multor alerte false se află tineri. Incidentele s-au înmulţit de la atacul mortal comis de un tînăr islamist asupra unui profesor din oraşul Arras (nord), în urmă cu o săptămînă, trimiţînd unde de şoc în întreaga Franţă.

În urma acestui asasinat, Franţa a decis să ridice din nou nivelul de alertă Vigipirate la ''urgenţă de atentat'', cel mai ridicat nivel al acestui dispozitiv de securitate, ce permite mobilizarea excepţională a mijloacelor antiteroriste.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?