Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

În ce țară sînt cele mai neprietenoase gări pentru pasageri

7 dec. 2023,, 22:30   Externe
2447 0

Conform Indexului european al gărilor, gara principală din Zurich, Elveția, se află pe primul loc, fiind cea mai exemplară. De cealaltă parte, au fost identificate și cele mai neprietenoase gări.

Gara din Zurich este în top în ceea ce privește timpii reduşi de aşteptare, cele mai favorabile ore de deschidere a caselor de bilete, accesul uşor la intrări, peroane şi toalete pentru utilizatorii de scaune cu rotile. Dar şi pentru numărul de magazine, chioşcuri, restaurante şi saloane de primă clasă, o mai bună acoperire a reţelei Wi-Fi şi conexiuni spre şi dinspre gară. Peste 154 de milioane de pasageri trec anual prin gara din Zurich.

Poziția a doua în clasament îi revine stației principale din Viena, Austria. În același timp, cele mai neprietenoase cinci gări pentru pasageri sînt în Germania. Potrivit studiului, Berna se află pe locul trei, alături de gara centrală din Berlin, notează Noi.md cu referire la mediafax.

Datele mai arată că gările germane Essen, Berlin Ostkreuz, Berlin Zoologischer Garten, München-Pasing şi Bremen oferă cel mai puţin confort pentru pasageri. Motivul este reprezentat de întîrzierile şi timpii de aşteptare majori.

Au fost analizate cele 50 de staţii cu cei mai mulţi pasageri din Europa. Factori precum biletele, facilităţile pentru cumpărături, accesul persoanelor cu handicap, conexiunile şi Wi-Fi gratuit au fost decisivi pentru clasament.

1
3
1
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?