X 
Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

Grevă în sistemul feroviar: Mai multe curse de tren, anulate în Germania

8 dec. 2023,, 10:30   Externe
2748 0

În Germania, a început la nivel național greva de avertisment pe căile ferate. Serviciile de transport de călători ale Deutsche Bahn au intrat în grevă, Sindicatul mecanicilor de locomotivă GDL și-a chemat membrii să oprească lucrul.

Deutsche Bahn intenționează să mențină în jur de 20 la sută din serviciile sale pe distanțe lungi pe durata grevei de avertisment. Impactul asupra transportului regional va fi foarte diferit. În Bavaria, care este încă afectată de haosul provocat de zăpadă, este posibil să nu circule practic nimic.

În timp ce transportul de pasageri este de așteptat să revină în mare parte la normal sîmbătă, efectele asupra transportului de marfă se vor resimți probabil dincolo de weekend, notează Noi.md cu referire la eurointegration.

Chiar și în zilele premergătoare grevei de avertisment, sute de trenuri de marfă au fost blocate din cauza ninsorilor abundente din Bavaria, potrivit companiei feroviare.

Prin această acțiune sindicală, GDL pune sub presiune calea ferată cu puțin timp înainte de așa-numita schimbare majoră a orarului de duminică. Aceasta prevede, de fapt, numeroase noi legături de transport pe distanțe lungi și regionale și o creștere a flotei de trenuri. Cu toate acestea, înainte ca noile trenuri să poată fi puse pe șine, calea ferată va trebui mai întîi să reprogrameze numeroase servicii.


3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?