X 
Transnistria stiri: 1353
Eurovision stiri: 499

Fîșia Gaza a rămas fără medicamente și combustibil

22 oct. 2023,, 15:20   Externe
2323 0

Ministerul Palestinian al Sănătății a raportat că structurile sanitare din Fîșia Gaza au epuizat rezervele de medicamente și combustibil, scrie agenția siriană SANA. Se precizează că ajutorul umanitar care sosește în sector este insuficient și nu ajunge la spitale, transmite gazeta.ru.

Primele 20 de camioane cu ajutor umanitar pentru Fîșia Gaza au ajuns în enclavă prin punctul de control egiptean Rafah pe 21 octombrie. Majoritatea ajutorului umanitar – 200 de camioane – nu poate intra în sector, deoarece Israelul nu îi permite să treacă.

Pe 7 octombrie, Hamas a anunțat începerea Operațiunii Al-Aqsa Flood. Mii de militanți au invadat teritoriul israelian, confiscînd zeci de echipamente militare și luînd peste o sută de ostatici.

În acest context, premierul israelian Netanyahu a anunțat că țara se află în stare de război. Operațiunea de răspuns a Forțelor de Apărare Israeliene a fost numită „Săbii de Fier”, iar unul dintre obiectivele acesteia este distrugerea Hamas.


Forțele aeriene israeliene au efectuat lovituri asupra sute de ținte Hamas în Fîșia Gaza, iar Consiliul Național de Securitate al Israelului a decis să întrerupă aprovizionarea cu apă, alimente, bunuri, electricitate și combustibil în fîșie.

Pe 13 octombrie, Israelul a declarat la ONU că 1,1 milioane de palestinieni trebuie să se evacueze în sudul Gazei cu 24 de ore înainte de operațiunea la sol din Gaza.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?