X 
Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Finlanda găzduiește exerciții navale de amploare ale țărilor NATO

23 noi. 2023,, 11:15   Externe
1794 0

Finlanda, pentru prima dată în calitate de membru NATO, conduce exercițiul naval internațional Freezing Winds 23, care se desfășoară în perioada 20 noiembrie - 1 decembrie în Golful Finlandei și în Marea Arhipelagului.

Despre acest lucru relatează RBC-Ucraina cu referire la Navy Recognition.

La exerciții participă aproximativ 30 de nave de luptă și auxiliare. Acestea au ca scop consolidarea operațiunilor navale în Marea Baltică, punînd accentul pe abilitățile de acțiune comună.

Principalii participanți sînt US Marine Corps, Marina Regală a Regatului Unit și mai multe grupuri maritime NATO cu nave din Germania, Olanda, Polonia și Franța. În total, sînt implicați peste 4.000 de soldați.

Freezing Winds 23 include, de asemenea, operațiuni aeriene, cu participarea a 16 aeronave din țările aliate. Se remarcă faptul că navele sînt ancorate în porturile orașelor Turku și Helsinki, ceea ce reprezintă un pas important în integrarea Finlandei în inițiativele de apărare ale NATO.


Reamintim, Finlanda a devenit oficial membră a Alianței Nord-Atlantice la începutul lunii aprilie a acestui an.

Înainte de aderare, oficialii finlandezi plănuiau să ia analizeze prezența trupelor NATO pe teritoriul său.

Încă din luna mai, s-a aflat că Helsinki negocia cu Washingtonul pentru a permite prezența militarilor americani pe teritoriul țării. Ulterior, s-a relatat că, probabil, Finlanda ar putea permite Statelor Unite să folosească mai multe baze militare.

2
0
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?