X 
Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Europa cumpără motorină din India, care provine din petrol rusesc

28 noi. 2023,, 13:00   Externe
2582 0

Statele europene importă cantități din ce în ce mai mari de motorină din India, un produs care în multe cazuri este de origine rusă, în contextul în care Uniunea Europeană (UE) a interzis, în mare parte, achizițiile de petrol din Rusia, în cadrul sancțiunilor impuse.

Importurile Europei de motorină din India, un stat care achiziționează masiv petrol rusesc, sînt în creștere, apropiindu-se de 305.000 de barili pe zi, cel mai mare volum de după ianuarie 2017, arată date procesate de firma de analize comerciale Kpler.

În noiembrie, în Europa a ajuns inclusiv un transport al companiei Nayara Energy Ltd., cu sediul în Mumbai. Anul acesta, firma a importat 60% din petrolul procesat din Rusia, conform datelor obținute de Kpler. Principalul furnizor indian de motorină în Europa – Reliance Industries Ltd. – obține din Rusia mai mult de o treime din petrolul procesat, notează Noi.md cu referire la gandul.ro.

În contextul în care Occidentul refuză petrolul din Rusia, Moscova a devenit interesată să exporte spre Asia. India a achiziționat petrol rusesc la prețuri avantajoase și l-a vîndut după procesare pe piețe în care motorina este foarte căutată, inclusiv în Europa.

”Volumul de 1,6-1,8 milioane de barili de țiței rusesc pe care îl cumpără zilnic rafinăriile indiene creează un avantaj competitiv pe care alții nu îl au”, explică Viktor Katona, analist la grupul Kpler.

5
12
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?